4 Aralık 2020 Cuma

Corona Virüs de Kişisel Tam Koruma


Tehlikeli durumlarda kendinizi korumayı bilmek çok önemlidir. Ancak, bu daima dövüş sanatlarıyla değil. Günümüzde Dünyanın gündemi olan Corona Virüs salgınında kendimizi bu hastalıktan nasıl korumalıyız. Bizler Müslüman toplum olarak, Temizlik imandan gelir sözü bizi temiz kalma konusunda bir adım daha önde tutuyor.       Kişisel bakım her zaman çok çok önemli ve çevremizde bulunan insanlarla olan diyaloğumuzda gerek iş yerinde, gerekse toplu taşımada yada kalabalık ortamlarda daha da dikkat etmemiz gerekiyor. Bilemiyoruz karşımızdaki kişi ne kadar Temizliğe önem verdiğini. Her zaman titiz olma konusunda biraz daha hassas olma dönemindeyiz. 2020 yılı salgın hastalıkla mücadele konusunda başta sağlıkçılar olmak üzere tüm bireyleri etkilemiş durumda. Ekonomik, Psikolojik, Sosyal yaşam konusunda insanlarımız çok etkilendi. Özellikle şu kış aylarında daha da dikkat etmemiz gerekiyor. Hem kendi sağlığımız hem de aile ve yakın çevremize çok dikkat etmeliyiz . Her zaman sosyal mesafe kuralına uymayı bırakmamalıyız. En önemlisi de vücud sağlığımızı korumak için beslenmek çok önemli beslenmemize doğal olan gıdaları seçmekte fayda vardır.    


 Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek 7 besin şu şekilde sıralanabilir:

  • Turunçgiller: Turunçgillerde bulunan C vitamini bağışıklık sistemini geliştirmeye yardımcı olur ve enfeksiyonlarla savaşan beyaz kan hücrelerinin yapımını artırır. En yaygın turunçgiller; greyfurt, portakal, limon, mandalina ve misket limonudur.
  • Brokoli: A, C ve E vitamini kaynağıdır.
  • Sarımsak: Taze, çiğ sarımsak antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir.
  • Zencefil: Boğaz ağrısını ve diğer enflamatuar hastalıkları azaltmaya yardımcı olur.
  • Zerdeçal: Anti-enflamatuar ve hastalık önleyicidir. Zerdeçalda doğal olarak bulunan kurkumin kan şekerini dengelemeye yardımcıdır.
  • Yeşil çay: Enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olan polifenol adı verilen antioksidan kaynağıdır.
  • Ay çekirdeği: Fosfor, magnezyum, B-6 ve E vitamini içerir. Ayrıca triptofan kaynağıdır. Triptofan vücut tarafından doğal bir ruh hali dengeleyicisi kabul edilen serotonine dönüştürülür. Bu sayede, ay çekirdeği kaygı ve stresle başa çıkmanıza yardımcı olabilir. 
  • Kırmızı et, tavuk eti ,balık eti dışında yumurta ve peynir çeşitleri de uzun süre dayanabilen kaliteli hayvansal protein kaynaklarıdır. Hastalıklara neden olan virüs ve bakterilere karşı vücudun önemli savunma mekanizmalarından olan antikorların görevlerini yerine getirebilmeleri için her gün yeterli protein alınması gerekmektedir. 

  • Tedbiri elden bırakmadan sağlıklı bir mücadele vererek bu salgına son verelim. 

  • Sağlıklı Günler Dilerim. 

6 yorum: