3 Aralık 2020 Perşembe

Covid 19 SALGINI


Bizi bizden, sevdiklerimizden ayıran, özgürlüklerimizi engelleyen asrın hastalığı koronavirüs salgını. Normal yaşam düzenimizi alt üst eden, yoksulların biraz daha zorlandığı zaman, yaşam mücadelesi yanında salgın hastalığa karşı direnme çabası. İnsanların yeni bir sisteme, istemedikleri bir düzene istese de istemese de ayak uydurma zorunluluğu olan dünyanın düzenini değiştiren küçük ama görünmeyen bir güç. 

 Koronavirüs hastalığı Covid 19, yeni keşfedilen bir koronavirüsün neden olduğu bulaşıcı hastalıktır.COVID-19'a yakalanan çoğu kişi, hafif ila orta düzeyde semptomlar göstermekte ve özel bir tedaviye ihtiyaç duymadan iyileşmektedir.


NASIL YAYILIR?? 

COVID-19'a neden olan virüs, genellikle enfekte kişinin öksürmesi, hapşırması veya nefes vermesi sonucu oluşan damlacıklar yoluyla bulaşır. Bu damlacıklar çok ağır olduğundan havada asılı kalamaz ve hemen yere ya da yüzeylere düşer.

COVID-19 ile enfekte birinin yakınındayken virüsü solursanız veya virüsün bulaştığı bir yüzeye dokunduktan sonra gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunursanız enfekte olabilirsiniz.

6 yorum: